“Zo veel mogelijk buiten naar binnen halen”

Een warme, ruime keuken met genoeg plaats om samen te koken en etentjes te organiseren.

“Het was voor ons heel belangrijk dat we één grote open ruimte zouden creëren en we zoveel mogelijk ‘buiten naar binnen’ zouden kunnen halen”, zegt Kim. “De bestaande tussenmuren zijn daarom allemaal verdwenen waar mogelijk. Er is zelfs een stukje bijgekomen. En de achterkant is volledig in glas gemaakt. Verder wilden we graag een lounge hoekje waar we rustig kunnen zitten om te lezen, of in Eric zijn geval, te jammen op zijn gitaar.”


De keuken en woonkamer zijn dus zeker ook groot genoeg voor een feestje. “Als we maar met z’n tweetjes zijn kunnen we aan het kookeiland eten”, gaat Kim verder, “maar als we gasten hebben ‘hangt’ iedereen daar altijd rond om te aperitieven.


Achter de keuken hebben we dan een eettafel in massief eik. Die werd door Frako in dezelfde vernis gekleurd als de keuken en werd voorzien van zwarte stalen poten. Zo is er ineens ook genoeg plaats voor de hele familie!”

Over die zwarte Fenix ben ik super enthousiast! Die heeft ook al meermaals bewezen ‘dog-proof’ te zijn.

Dog-proof


Qua materiaalkeuze gingen we samen voor een combinatie mat zwarte Fenix laminaat en gelintzaagde eikenfineer, afgewerkt met kleurvernis. “Over die zwarte Fenix ben ik super enthousiast! Die heeft ook al meermaals bewezen ‘dog-proof’ te zijn”, lacht Kim.

De steen is massief, donker gezoet graniet – Nero Assuloto Zimbabwe Black. Deze hebben wij uit één geheel gemaakt met links en rechts een neerkant in verstek aan het eiland. Dit werd ook in de kooknis doorgetrokken om een zo strak mogelijk geheel te verkrijgen.

“Samen met Frako hebben we bewust gekozen voor warmere materialen, maar dan toch in een strakkere opstelling. Vandaar ook de keuze om de deur naar de berging mee te integreren in de kolomkastenwand. Op de hoge kasten werd gekozen voor extrusiegrepen, de rest is greeploos. Verder in de kolomkastenwand is ook een ‘ontbijtkast’ ingewerkt zodat de koffiezet, toaster en kookboeken allemaal netjes opgaan in het geheel.”