Keuken

Klassiek

Klassieke keukens blijven jarenlang hun uitstraling en ziel behouden en versterken de stijl en karakter van de woning.

Klassiek vs Modern

We spreken in het geval van keukens voornamelijk over twee uitgesproken stijlen; een klassieke keuken en een moderne keuken.

In een moderne keuken zullen eerder hedendaagse materialen gebruikt worden in een strakke opstelling en een pure eenvoud. Materialen zoals laminaat en composiet zorgen voor afgelijnde kleurvlakken en scherpe belijningen in een interieur.

Een klassieke of landelijke keuken heeft een elegant karakter, waar traditionele materialen zoals hout en natuursteen zorgen voor een warme, huiselijke sfeer. De aandacht ligt meer op textuur, organische vormen en warme tinten.
We zien de stijlen echter meer en meer overlappen en is er vraag naar ‘een klassieke keuken in een modern jasje’ of willen klanten een minimalistisch interieur, maar wel met warme materialen en kleuren.

De veelzijdigheid van eik

Eiken fronten kunnen op verschillende manieren gebruikt worden in je interieur. De zachte en warme uitstraling van een fineer of het uitgesproken karakter van massief hout met noesten en weren.

De afwerkingen van het hout zijn ook zeer gevarieerd, wat een waaier aan mogelijkheden biedt. Een geborstelde afwerking of eerder een lintzaageffect, gelijk of ongelijk gegroefd, al dan niet met droogvlekken, een front in balken eik, … het hout krijgt telkens een andere uitstraling. 

Met onze ruime selectie aan kleurvernis en lak kunnen we de houttint of kleur van het hout dan weer perfect afstemmen op de andere gekozen materialen in je keuken.

lintzaageffect
kookgedeelte met dampkapmantel
rustieke keuken met tafel en zitbank
landelijke keuken met eilandblok
keuken met lintzaageffect
gegroefde kolomkasten
Fullscreen image

Jouw ontwerp, jouw keuken.

Voor Frako is elk keukenontwerp uniek, op maat van de klant. Keukens vragen een zorgvuldig gekozen balans tussen vorm, materiaal en functionaliteit. Een goede wisselwerking met de klant en een individuele benadering vertaalt zich in een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid en noden.