project B - M

Esthetiek, functionaliteit maar ook onderhoudsgemak werden op een optimale manier gecombineerd doorheen het keukenontwerp.

Een open keuken met een royaal kookeiland.

Esthetiek, functionaliteit én onderhoudsgemak

Bij deze klant hebben we een open keuken met een royaal kookeiland van 4 meter lang en 1m20 diep uitgewerkt. Zo werd dit gepersonaliseerde kookeiland uitgerust met een ontbijttoog die om de hoek van het eiland doorloopt, goed voor in totaal vijf zitplekken. Esthetiek, functionaliteit maar ook onderhoudsgemak werden op een optimale manier gecombineerd doorheen het keukenontwerp.

Qua frontmateriaal viel de keuze op Fenix laminaat, een soft-touch laminaat met extra matte uitstraling en - niet onbelangrijk in een gezin met jongere kinderen - uitstekend bestand tegen vingerafdrukken. Om het geheel van een warme uitstraling te voorzien, werd het witte laminaat in de kolomkast gecombineerd met leggers in lichte eik fineer. De eigentijdse keuken is greeploos uitgevoerd, met uitzondering van de ultraslanke verticale extrusiegrepen aan de hoge kolomkasten, op maat gerealiseerd in het eigen atelier en in exact dezelfde kleur gelakt als de keukenfronten.

Wat betreft het aanrecht, opteerde men voor Calacatta Gold die de exclusieve look van marmer, met een subtiele en zachte adering, combineert met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van kwartscomposiet. Hetzelfde materiaal werd onder meer ook gebruikt voor de neerkanten aan het eiland en de wandbekleding in de nis.

De 90 cm brede inductiekookplaat werd gecombineerd met een werkbladdampkap die komaf maak met de kookluchten en -dampen waar ze ontstaan, namelijk vlak bij de kookpotten. De onderbouwspoelbak kreeg het gezelschap van een multi-functionele Quooker kraan waaruit men, naast gewoon koud en warm, ook kokend, gefilterd en gekoeld water tapt.

Omdat men liever geen zichtbare stopcontacten wou in het eiland, werden deze vernuftig in een lade geïntegreerd. Een voorbeeld van hoe ver doorgedreven maatwerk de verfijnde esthetiek ten goede komt.

foto's ©Home Sweet Home - Nick Cannaerts

witte keuken met royaal eiland
terras aan keuken
witte keuken met royaal eiland
zitgedeelte
kolomwand
spoelgedeelte
royaal eilandblok
witte keuken met royaal eiland
kookplaat met werkbladdampkap
terras aan keuken
Fullscreen image

Jouw keuken met Frako?

Het is aan ons om jou te overtuigen dat wij dromen waarmaken. En dat doen we niet met gebakken lucht, wij spreken met ons werk. Frako staat voor Belgisch vakmanschap op maat en kwaliteit aan de juiste prijs. Laat je verder inspireren in onze showroom of leg ineens je plannen op tafel tijdens een gesprek met een van onze adviseurs.