Project R

Dokterspraktijk met bakken stijl

De artsen in deze Antwerpse groepspraktijk deden een beroep op de expertise van Frako om een ambitieus ontwerp van Contekst te realiseren. De uitdagingen? De enorm hoge plafonds en intense kap- en breekwerken. Van het onthaal en de wachtkamer tot de consultatieruimtes, elk detail werd vakkundig verzorgd. En het resultaat mag er zeker zijn.

Huiselijk, warm én industrieel

Hoewel de kinderartsen en gynaecologen in deze praktijk kozen voor een industriële stijl, ademen de ruimtes een verwelkomende sfeer. Het pronkstuk van het project, centraal in het gebouw, is de imposante trap uit cortenstaal.

In de wachtkamer bouwden de schrijnwerkers een gezellige zithoek, waar patiënten jong en oud kunnen plaatsnemen op de ingewerkte bank van eikenfineer.
De panelen van houtfineer op de muur geven de ruimte, waar ook een kitchenette uit cortenstaal werd gerealiseerd, een warme toets. Extra uitdagend was de bekleding van de buitenkant van de liftschacht, waarvoor panelen van eikenfineer van 3,5 meter hoog moesten worden voorzien. 
 

ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
Fullscreen image

Doorheen het hele gebouw van 280 m2 werd gekozen voor een terrazzovloer om de industriële stijl van de ruimte kracht bij te zetten. Boven komt het cortenstaal terug in de vorm van handgrepen op de kastdeuren van laminaat. De overvloedige lichtinval zorgt voor een sereen en rustgevend gevoel – precies het gevoel dat de artsen bij hun patiënten willen oproepen. 

ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
ruysnatie
Fullscreen image

Jouw interieur met Frako?

Het is aan ons om jou te overtuigen dat wij dromen waarmaken. En dat doen we niet met gebakken lucht, wij spreken met ons werk. Frako staat voor Belgisch vakmanschap op maat en kwaliteit aan de juiste prijs. Laat je verder inspireren in onze showroom of leg ineens je plannen op tafel tijdens een gesprek met een van onze adviseurs.