project S - VR

Een woonbeleving op maat

Iedereen woont, kookt of slaapt anders. Het zijn tenslotte gewoonten en rituelen die heel persoonlijk zijn. Dat noemen we woonbeleving. Het maakt een interieur op maat niet alleen logisch, maar vanzelfsprekend. Liesbeth en Karlo schakelden Frako in voor hun nieuwe woning in Herenthout, precies voor zo’n uniek verhaal. Eentje met ruimte voor jaren aan nieuwe hoofdstukken, passend bij een ambitieus totaalproject. Want ambitieus, dat dekt de lading.

Een interieur de naam 'Totaalproject' meer dan waard

Thuis in de Kempen mochten we ons, als specialisten, nog eens uitleven. Meer bepaald in de keuken, inkomhal, living, toilet, garage, gang, kelder, dressing,  (kinder)badkamer en de grootste slaapkamer. Al had het project wel wat voeten in de aarde.

“We bespraken ons plan met meerdere partijen en elke keer bleek onze vraag de grenzen van het mogelijke te overstijgen. Tot we bij Frako terechtkwamen.
Zij namen onze uitdaging met beide handen aan. Sterker nog: alles wat we vroegen, kregen we,” steekt Liesbeth van wal. ‘We hadden onze zinnen gezet op een modern interieur. Strak maar warm – inclusief uniformiteit in stijl en kleurgebruik.  Dat zien we nu overal terug in de woning.’

leefruimte
inkom
leefruimte
detail eetruimte
Fullscreen image

De keuken: eenheid als norm

Wat meteen opvalt in de keuken? De eengemaakte kastenwand.

“Visueel kozen we voor slechts één wand. Die herbergt verschillende keukenkasten en ook gepivoteerde deuren die naar de kelder en de koele berging leiden,” vertelt Liesbeth. De op maat gemaakte wand vertoont amper zichtbare grepen. Hij verbergt op een slimme manier meerdere ijskasten en zelfs een volwaardige ontbijtkast met draai-inschuifdeuren in het interieur.”
Toch was er ruimte voor een uitzondering. “Om het dan weer niet té uniform te maken, kozen we voor een glazen vitrinekast, inclusief indirecte verlichting met led strips in de achterste hoeken.”

keukenwand
keuken totaal
binnendeur in kolomwand
detail keuken
kookeiland
Fullscreen image
“Visueel kozen we voor slechts één wand. Die herbergt verschillende keukenkasten en ook gepivoteerde deuren die naar de kelder en de koele berging leiden”
Liesbeth

De badkamer: comfort dat in het oog springt.

De badkamerstyling leunt op comfort, in een stijlvol jasje.

“Alles wat we met onze architect bedacht hadden, is uitgewerkt en geplaatst door Frako.  Voor de badkamer betekende dat een spiegel tot aan het plafond om het geheel groter te maken en stalen hangroedes.  Maar ook indirecte verlichting en aparte, ingewerkte binnenschuiven in de kasten.”

Hadden we het al over het bad gehad? “Uitgewerkt in solid surface – net als de bijpassende, maatwerksokkel met de kranen.

badkamer
lavabomeubel
detail kraanwerk
dressing
dressing
Fullscreen image

Ingemaakte kasten als DNA van het interieur

Een modern interieur vraagt om stijlvolle, ingemaakte kasten. Het is dus geen verrassing dat alle kasten subtiel zijn weggewerkt.

“De gang op de bovenste verdieping is in zekere zin één grote ingebouwde kast”, toont Liesbeth. “Uiteindelijk zijn er overal in huis ingewerkte kasten te vinden.
Soms donker, dan weer wit en op de bovenverdieping slim voorzien van schuifdeuren. Zo verbinden we ruimtes onopvallend maar efficiënt.”

Een slimme toepassing die deze kasten herbergen? “In een van de kasten in de dressing is een handige waskoker verwerkt. Vuile kleren vallen van de bovenverdieping direct in een wasmand in een andere kast in de kelder.” 

 

Tekst: Louise Bevers
Fotografie: Georg Roske

Jouw interieur met Frako?

Door actief te luisteren en uitvoerig in gesprek te gaan, willen we de droom van de klant tot in de perfectie uitvoeren. Het gaat bij ons om meer dan gewoon plaatsen en verkopen. We willen mee de woonbeleving creëren. Heb je zelf interieurplannen? Aarzel niet ons te contacteren.