De elementen lucht & aarde in jouw interieur

Lucht

Alles begint bij de interpretatie van het element, wat betekent lucht voor jou. Het kan je laten zweven, het zorgt voor een frisse wind, een lichte bries of een storm. De vertaling naar je interieur maken wij niet enkel door middel van kleur, maar ook door het creëren van openheid en zelfs vrijheid. 

Door bepaalde technieken, materialen en licht samen te brengen, zorgen we er voor om dit luchtig gevoel te ervaren.
Een grote raampartij of dakramen in combinatie met een unieke, speelse blauwtint bijvoorbeeld.
 

badkamer lichtblauw groen
lichtblauw groen lavabotablet
licht en lucht
donkerblauw lavabo
detail donkerblauw
hemelsblauw detail
Fullscreen image

Wil je in je badkamer de frisse zeelucht ervaren? Betrek dan elementen die typerend zijn aan de kust. Kies voor materialen als steigerhout, geïmpregneerde harde kalksteen, jute en rotan in combinatie met lichte, verfrissende kleuren. Dat hoef je niet te letterlijk te nemen. Zo kan je kiezen voor de traditionele combinaties van beige, blauw en wit maar je kan ook exotischere combinaties maken en toch die beach vibe behouden. 

Belangrijk is ook dat je de stijl consistent toepast. Gebruik je dus een bepaalde afwerking zoals matte, gouden kranen aan de wastafel, werk dan ook je douche op diezelfde manier af. Combineer tenslotte met een groot raam waardoor je mooie, natuurlijke lichtinval creëert en je waant je onmiddellijk op vakantie. 

Aarde

Laat jij de wind en de lucht liever aan je voorbij blazen en associeer je je meer met aardse tinten, natuurlijke materialen en een connectie met de natuur dan is aarde jouw element! 

We startten met het gebruik van materialen zoals gerookte eik, zwartgelakte eikfineer en natuurstenen zoals graniet en travertijn. Deze natuurlijke producten zorgen uit zichzelf voor een diep, rustgevend kleurenpalet en een natural feel. Vul dit aan met helderheid door middel van spiegels, lichte muren, aardtinten en een continu zicht naar buiten en je brengt zo de kracht van de natuur binnen in een stijlvol interieur. 

Ook jouw woonkamer kan de perfecte zen-room worden om na een drukke werkdag in tot rust te komen. Dit kan je onder andere bekomen door een connectie met de buitenruimte te creëren. Voorzie een raam in natuurlijk hout zoals Franse eik of Afrormosia dat uitgeeft op het groen. Dat kan op je mooie, ruime tuin zijn, maar ook op een groene wand of klimop wanneer je in een appartement woont. Trek ook organische vormen door in je huis, maak het allemaal niet te rechthoekig en strak.

Durf bij het creëren van je droomwoning ook aan de aarde zelf te denken door te werken met circulaire materialen. Zo bestaan er keukenbladen die vervaardigd zijn uit gerecycleerde PET-flessen of kan je je kantoor een chique look geven met duurzame glaskeramiek. De liefde voor de natuur straalt zo gegarandeerd van het complete design af.

Kortom, van het kleinste kamertje tot de zolder, er is geen enkele ruimte die je niet kan omtoveren tot een plek waar je kan genieten van jouw favoriete natuurelement.

detail aardtint
detail aardtint tuin
detail schuifdeuren aardtint
wand in aardtint
hout met aardtinten
winkelinrichting hout
winkelinrichting detail
Fullscreen image

PRO TIP VOOR ELK INTERIEUR

Ongeacht waar jij voor kiest aarde, lucht, vuur of water, trek de lijn door en vul de architectuur en het design aan met afwerking die tot in de details in lijn ligt met jouw element. Enkel zo krijgt je hele woning die klassevolle, speelse, vrijgevochten of intieme look waar je naar op zoek bent. 

En wil jij ook door middel van maatwerk en expertise een kickstart nemen in je renovatie? Klop dan zeker eens aan bij onze experts in onze vestigingen in Weelde en Zoersel. Zij gaan met plezier samen met jou op ontdekking doorheen al het moois wat onze natuur te bieden heeft.