De elementen water & vuur in jouw interieur

Water

Het unieke aan het element water is dat het de enige is die van vorm kan veranderen. Water kan voorkomen als lopend water, ijs, sneeuw, … Het blijft daarom ook zijn krachten manifesteren. Water heeft kalmerende functies en zorgt voor harmonie, maar tegelijkertijd kan het ook indrukwekkend zijn. 

Willen we stromend water in de badkamer tot leven te wekken, moeten we ervoor zorgen dat alle onderdelen in de kamer samenkomen. Je hebt ook veel licht en reflectie nodig om een gevoel van open ruimte te creëren en kalmerende kleuren om de rustgevende rimpelingen van de oceaan na te bootsen.

Qua kleuren denken we al snel aan blauw, maar bij Frako zien we dat net iets ruimer. Naast de badkamer komen ook keukenkranen in ons op, omdat daar water een belangrijke rol speelt. Door blauw- of grijstinten – koele kleuren - te gebruiken, vaak in combinatie met wit, accentueren we niet enkel die rol, we brengen ook rust in het interieur, iets dat we gerust doorheen de hele woning durven doortrekken. 

gouden kraan
badkamer modern en licht
microtopping lavabo
blauwe keuken
kraan blauwe tegel
Fullscreen image

Vuur

Ook vuur is een krachtig element en het speelt door haar warmte en licht al duizenden jaren een prominente rol in ons bestaan. Misschien is een gezellige open haard wel de ideale manier om dit element in je interieur op te nemen. Het zorgt direct voor een warm en huiselijk gevoel. Bovendien is een open haard een perfect meubelstuk in elke kamer, maar vooral in de woonkamer, omdat we hier vaak tot rust komen en ontspannen. 

Een andere manier om het vuurelement in je interieur te integreren, is door rode stenen muren te gebruiken. Zelfs in de badkamer kan je met vuur spelen. Waarom niet gaan voor een vurige betegeling of marmer waar wat rood doorheen stroomt? De rode kleur van de stenen staat voor vuur, maar brengt ook de buitenlucht naar binnen, wat helpt om een gezellige, natuurlijke omgeving te creëren. 

haard alu frame
haard moeraseik
rode muren als statement
haard wit
gashaard gerookte eik
Fullscreen image