Een interieur dat één geheel vormt

Een nieuwbouwappartement in Berchem.

“In eerste instantie zochten we enkel iemand om de keuken te ontwerpen. Onze binnenhuisarchitect Sam Peeters had al samengewerkt met Frako uit Weelde, wat zeer positief verlopen was. Op zijn aanraden hebben wij meteen een afspraak gemaakt en zijn dan met Frako gaan samenzitten. Eigenlijk klikte het meteen. Het viel ook al snel op dat ze heel goed luisterden naar ons om een beeld te krijgen wat wij nu precies wilden. We hebben dan gevraagd om een ontwerp te maken voor een moderne keuken met een combinatie van witte kasten en licht hout en een zwart werkblad. De uitwerking hebben we aan hen overgelaten. Zij hebben ons een ontwerp getoond, dat wij hier en daar wat aangepast hebben, maar de grote lijnen zaten van in het begin goed.”

Totaalbeleving.

“Omdat het om een nieuwbouw ging en wij heel tevreden waren over de samenwerking, hebben we op een bepaald moment gevraagd of zij interesse hadden om het totale interieur mee te verzorgen. Daardoor kon de stijl van de keuken doorgetrokken worden in de hele woning. Het hout van de keuken keert zo bijvoorbeeld terug in de verschillende wandkasten van de living en de eetkamer. Heel mooi. Op zo’n momenten is het fijn dat je kan rekenen op een firma die mee kan zorgen voor zo’n totaalbeleving in je interieur. Wij vonden het heel belangrijk dat de woning één geheel vormt. Een visie die zij perfect met ons delen. ‘We bouwen geen keukens, we bouwen een thuis’, heb ik wel eens ergens gelezen over hen. Dat klopt volledig."

Het hout van de keuken keert terug in de verschillende wandkasten van de living en de eetkamer.

Verdwijntruc met de TV.

Alles werd handgemaakt in het eigen atelier van Frako. “Dat is misschien ook de reden waarom de timing zo vlot liep, omdat Frako niet met tussenpersonen werkt”, klinkt het. “Het vooropgestelde schema werd alleszins perfect gevolgd. Altijd fijn als je met zo’n groot bouwproject bezig bent. Dan wil je geen vertraging oplopen. Na opmeting van het appartement werden er nog enkele kleine ingrepen ingepland die niet voorzien waren. Frako heeft dat allemaal heel goed opgelost. Zo werd er een tv-lift geïnstalleerd omdat inschuivende deuren niet mogelijk waren als we een televisie wilden die niet te klein was. We kunnen de tv nu laten verdwijnen. Dat zorgt voor rust in het interieur en zo staar je niet de hele tijd op een zwart beeldscherm als er toch niemand televisie aan het kijken is.”

Die aanpassingen waren dan wel onvoorzien, maar het stuurde de planning niet in de war. “Die flexibiliteit vonden we heel positief. Samen met het feit dat ze altijd aanspreekbaar waren. Geen telefoontje of mail was te veel. We kregen altijd erg snel antwoord.”

TV in gesloten toestand
TV met liftsysteem
TV die naar boven komt met liftsysteem
haardmeubel
Fullscreen image

Een opvallende gashaard.

Een opvallend punt in de woning is de afwerking van de gashaard. “De mantel werd voorzien van klikprofielen die eigenlijk gevelprofielen zijn. Het ziet er in elk geval prachtig uit zo. We krijgen er ook vaak complimenten over.”

“Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Ze hebben hun werk laten spreken”, stellen de bewoners. “En ze zijn al hun afspraken nagekomen. De prijs van de offerte is ook de uiteindelijke prijs geworden, zelfs na de aanpassingen die er na de opmeting nog moesten gebeuren. Dan kan een mens alleen maar tevreden zijn.”