Project K - S

Waarom zou je voor huiselijkheid moeten inboeten op luxe?

Recent verzorgde we een opdracht waarin de bewoners hun liefde voor hout centraal stond. Deze nieuwbouwwoning pronkt met een warme inrichting die vooral te danken is aan het consistente gebruik van notenfineer. De verschillende ruimtes dragen bij aan een overkoepelend verhaal vol kenmerkende details. Met plezier stellen we het resultaat aan je voor.

Liefde voor hout

Waarom zou je voor huiselijkheid moeten inboeten op luxe? Voor deze opdrachtgevers was hout vanaf het begin een belangrijke voorwaarde om zich thuis te kunnen voelen. Daar wisten we zonder problemen raad mee, want hun keuze voor zuiver witte muren doorheen het volledige pand betekende dat de kenmerkende tekeningen van notenfineer extra mooi tot hun recht komen. Het is geen toeval dat het specifiek deze houtsoort is die de voorkeur genoot. De tijdloze warmte en eigenheid verzekeren namelijk een blijvende kwaliteit en uitstraling. Door meerdere natuurlijke materialen samen te brengen tot een gebalanceerd palet, slaagden de ontwerpers erin een woning te ontwikkelen die helemaal parallel ligt met de wensen van de klanten. Tegelijkertijd heerst er een duidelijke consistentie; een troef die voor een groot deel berust op de terugkerende aanwezigheid van het hout. Zo duikt het in de keuken op in de vorm van wandkasten en geniet het ook in de woonkamer en het bureau van een impactvolle positie.

keuken
keuken
keuken
keuken
living
living
living
living
trap
trap
Fullscreen image

Gezellig familieleven

Het succes van dit project gaat echter verder dan dat. In de leefruimte besteed je je aandacht in eerste instantie aan de uitgesproken wenteltrap, compleet met gebogen doch moderne vormen. Ook subtielere elementen wachten je op, zoals de grafische details in de vloer die het resultaat zijn van maatwerk van topniveau. Daarnaast garandeert de open indeling van deze zone een gezellig familieleven. Het keukeneiland nodigt elke dag uit tot een moment van samenzijn. Het was ook van belang dat de bewoners over genoeg vierkante meters konden beschikken. In dit opzicht mag je zeker de bijkeuken niet missen, want hier zijn extra benodigdheden ondergebracht om een echt feestmaal te verzorgen. Een ander voordeel is dat je er in elke ruimte op kan vertrouwen dat een minimalistische uitstraling het einddoel was, afgaande op bijvoorbeeld de afwezige handgrepen, verschillende naadloze integraties en verborgen apparatuur.

Hoewel het om een nieuwbouwproject gaat, genieten de bewoners van een huiselijke sfeer die suggereert dat ze deze plek zich al jarenlang eigen maken.
badkamer
badkamer
dressing
bijkeuken
bijkeuken
Fullscreen image

De ruime woning is voorzien van een keuken, bijkeuken en twee badkamers. In de grootste bood microtopping de gewenste afwerking voor de vloer en de wandkast. Essentieel was dat de bewoners hier een continue sereniteit zouden ervaren, en dat is ongetwijfeld het geval. Daarentegen werd aan één wand bewust een opvallendere look gegeven en dat door middel van een expressieve natuursteen in een warme tint. In de tweede badkamer zochten de ontwerpers naar een wit meubel dat het meeste uit het binnenvallende licht zou halen, alsook zwarte tegels die hier een mooi contrast mee weten te vormen.

Degustaties

Toch moet je het spannendste element van deze commissie nog elders zoeken: de wijnkelder. De bewoners wilden hun grote collectie een stijlvolle plek geven die tegelijkertijd een duidelijk overzicht gaf. Opnieuw zie je hier hout terugkeren, dit keer in combinatie met authentiek ogende nissen en ruimte voor degustaties. 

wijnkelder
wijnkelder
wijnkelder
wijnkelder
wijnkelder
Fullscreen image

Jouw interieur met Frako?

Het is aan ons om jou te overtuigen dat wij dromen waarmaken. En dat doen we niet met gebakken lucht, wij spreken met ons werk. Frako staat voor Belgisch vakmanschap op maat en kwaliteit aan de juiste prijs. Laat je verder inspireren in onze showroom of leg ineens je plannen op tafel tijdens een gesprek met een van onze adviseurs.