Duurzaam ondernemen

Isolatie

De laatste jaren kregen we vaker de opmerking van onze werknemers dat het bijzonder warm kon worden in onze productiehal, zeker met de wederkerende hittegolven in de zomermaanden. In de plaats van milieuvervuilende isolatie te voorzien in de volledige gevel van onze productiehal, hebben we met een groengevel bewust gekozen voor een ecologisch alternatief. 

Bij een groengevel wordt een metalen frame tegen de bestaande gevel geplaatst, waar klimplanten vrij tegenaan kunnen groeien. De planten zorgen zo op een natuurlijke manier  voor een temperatuurisolatie en geven gewoonweg ook een prachtige uitstraling aan de gevel.

groene gevel
groene gevel
groene gevel
groene gevel
Fullscreen image
Hoe spring je als een maakbedrijf het best om met natuurlijke grondstoffen en hoe houd je de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk?

Verwarming

Zo verwerken we ons eigen houtafval in Weelde door het fijn te malen en te stockeren als brandstof voor de koude wintermaanden. Met een bijzonder klimaatvriendelijke tunnelverbranding creëren we met het houtafval voldoende warmte om ons bedrijf en de productiehal van 8.000m2 te verwarmen. Zelfs onze overbuur kan mee genieten van die warmte!

Twee andere houtverwerkende bedrijven in het industriepark mogen hun afvalhout zelfs gratis bij ons afleveren. Op die manier moeten zij geen ophaling betalen voor een andere afvalverwerkende firma en kunnen wij een voorraad opbouwen voor de bijzonder koude dagen.

In ons filiaal te Zoersel werken we dan weer met aardwarmte als hernieuwbare energie voor de verwarming van de toonzaal.
In de grond is namelijk altijd een bepaalde warmte aanwezig, die je natuurlijk kan gebruiken om te verwarmen. Een netwerk van buizen in de grond vangen de aardwarmte op en geven die vervolgens af aan het water in de warmtepomp.

tunnelverbranding
tunnelverbranding
tunnelverbranding
tunnelverbranding
tunnelverbranding
Fullscreen image

Energie

Zowel het filiaal te Zoersel als het hoofdkantoor te Weelde maken gebruik van zonnepanelen op het dak om zoveel mogelijk in ons eigen verbruik te voorzien. Zo hadden we 10 jaar geleden in Weelde het grootste “zonnematten”-dak van België. In combinatie met een nieuw soort witte dakbedekking (om de warmte buiten te houden) was dit niet enkel voor onszelf maar ook voor onze toenmalige partner Derbigum een primeur!

zonnepanelen Weelde
zonnepanelen Weelde
zonnepanelen Zoersel
Fullscreen image

Bekijk ook.

Wil je zien wat we allemaal kunnen? Of ben je nog op zoek naar ideetjes voor je projecten? We inspireren je graag met onze kennis van maken. Bekijk onze realisaties, ontdek creatieve stijl- en materiaalcombinaties, volg de laatste interieurtrends op de voet en droom!