Verlichting tips

Een juiste combinatie is de kunst.


Bij het inrichten van een ruimte is het belangrijk om goed na te denken over de verlichting. Eens het natuurlijk daglicht wegvalt schakelen we automatisch over op kunstlicht. Door kunstlicht aan een ruimte toe te voegen wordt er een bepaalde sfeer of emotie gecreëerd.

Met de juiste verlichting kan je ervoor zorgen dat bepaalde materialen, kleuren en texturen van het interieur volledig tot hun recht komen.
Door een juiste combinatie van direct en indirect licht te gebruiken heb je een betere controle over de sfeer in de ruimte. De kunst is om met zo weinig mogelijk lichtpunten zo veel mogelijk verschillende lichtscènes te creëren.

Daar waar sommige activiteiten (vb. televisie kijken) beperkt licht oftewel sfeerlicht nodig hebben, vereisen andere activiteiten (vb. lezen, koken) functionele verlichting. Net zoals de vormgeving van een interieur wordt dus ook de verlichting gepersonaliseerd op maat van de klant.

ingewerkte LED verlichting
indirecte verlichting
indirecte verlichting
badkamerverlichting
plafondarmatuur
pendelarmatuur
Fullscreen image
De wisselwerking tussen directe, indirecte en accentverlichting zorgt voor een aangename beleving van de ruimte.
Het Lichthuis

Gepersonaliseerd advies.


Bij het opstellen van een lichtplan is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen een brede basisverlichting en gericht licht. De wisselwerking tussen directe, indirecte en accentverlichting zorgt voor een aangename beleving van de ruimte. Naast het toepassen van deze verschillende soorten verlichting wordt aangeraden om bepaalde lichtkringen ook dimbaar te voorzien. Werken met dimbare oplossingen geeft de mogelijkheid het licht aan te passen aan de sfeer of activiteit van het moment.

Heel wat zaken om rekening mee te houden, laat je dus assisteren door vakmensen zoals Het Lichthuis om gepersonaliseerd advies te krijgen omtrent de verlichting in je interieur.