Vijf ideeën voor een karaktervol interieur

Multi-inzetbaar microtopping

Microtopping is enorm veelzijdig. Het materiaal, polymeercement, is beschikbaar in eindeloos veel kleuren en hecht zich aan allerlei oppervlakken: meubelen, muren, vloeren, … Daardoor is de techniek de uitgelezen manier om een hyperminimalistische sfeer of ‘ton-sur-ton’-effect te creëren: werkbladen en spoelbakken worden één geheel. Wanden lopen over in vloeren. Ook ronde en organische vormen kunnen gemakkelijk worden bekleed. 

Via verschillende applicatietechnieken brengen we textuur aan en bekomen we een unieke look. Het schilderachtige resultaat geeft een warm, natuurlijk effect. Microtopping past dus even goed in een landelijk of eclectisch interieur. Bovendien is het materiaal zeer stevig, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor binnen- en buitengebruik. 

Microtopping plaatsen is arbeidsintensief en dus vrij prijzig. Het alternatief voor elk budget? Laminaat met microtoppinglook: bijna niet van het echte werk te onderscheiden, en minstens net zo krasbestendig.

Badkamer
Keuken
Keuken
douche
Fullscreen image

Ronde vormen zijn in

Een van de grootste interieurtrends van het moment? Ronde vormen. Zo voeg je zachtheid toe waar strakke hoeken robuust ogen. Een afgerond werkblad, bijvoorbeeld, creëert een visueel rustpunt in de keuken. Of ga een stapje verder met gewelfde meubels zoals een rond eiland of een kast met afgeronde hoeken. Dat kan in laminaat of MDF en zelfs in fineer.

Dankzij de expertise van onze vakmensen laat je je creativiteit de vrije loop.

Tijdloos opvallen met geschilderd MDF en natuursteen 

Het merendeel van onze realisaties kenmerkt zich door een subtiel kleurenpalet. Daar kiezen we samen met de klant bewust voor. Zo kan het interieur naar smaak en trends aangevuld worden met opvallende accenten: sierkussens, een vloerkleed, een kunstwerk aan de muur, …

De echte kleurliefhebbers raden we geschilderd MDF aan: we geven bijvoorbeeld de wandkast dezelfde kleur als de muren zodat het meubel naadloos opgaat in de ruimte. Is het tijd voor een nieuwe tint op de muur? Dan kunnen wij je kastfronten in dezelfde kleur herschilderen. 

In de keuken en de badkamer is gekleurde natuursteen een luxueuze manier om kleur en textuur toe te voegen. Kies voor Verde St Lucia, Breccia Rose of Rosso Levanto – stuk voor stuk kleurrijke soorten met opvallende nerftekeningen.

Duurzamere houtplaten en plastic van gerecycleerd materiaal

Een interieur voor het leven kiezen, dat is een duurzame keuze op zich. Natuurlijk dragen ook wij graag ons steentje bij. Onze slimme zaagmachines berekenen zelf hoe ze zo veel mogelijk rendement uit elke houtplaat halen. Het overschot verwerken we terug tot een nieuwe plaat.

Ook voor realisaties uit kunststof zijn er duurzamere methodes beschikbaar. Gerecycleerd plastic, vaak oud verpakkingsmateriaal, vindt zo een tweede leven als een stijlvol interieuraccent met terrazzo-look. 

Upgrade je keuken met kookveldafzuiging

De kleine details die je ruimte naar een hoger niveau tillen: daar houden wij van. Neem bijvoorbeeld het verluchtingsrooster boven of onder een ingebouwde koelkast. Lang een noodzakelijk (lees: visueel onaantrekkelijk) kwaad, maar door een dubbele bodem te installeren, blijft de lucht zelfs zonder rooster circuleren. 

Ook de dampkap boven je keukeneiland kan een storende factor zijn in je interieur. Met kookveldafzuiging, geïntegreerd in de kookplaat, oogt de keuken direct ruimer. En omdat dampen en geurtjes zo dicht bij de bron worden weggezogen, krijgen ze geen kans om zich te verspreiden.  
Anderzijds zien we steeds vaker dampkappen die net de show stelen: opvallende designs die iets extra’s toevoegen aan je keuken. Aan jou de keuze! 

Benieuwd hoe we jouw interieurdromen waarmaken? 
Maak een afspraak in een van onze showrooms of spring eens binnen. 
 

Keuken
keuken
keuken
Fullscreen image