Green Egg

Een professionele uitvoering met een materiaalkeuze die het karakter van het interieur en het gebouw versterken.

Voor het hoofdkantoor van Green Egg te Rotterdam hebben we de keuken, buitenkeuken en de kolfkamer op maat uitgewerkt.

Industriële keuken.

Bij dit project wilde de klant een keuken die volledig paste in de stijl en karakter van het bedrijfspand. Aangezien het een bedrijfskeuken betreft waar regelmatig workshops worden gegeven aan potentiële Europese importeurs en culinair geëxperimenteerd wordt voor events, werd al snel gekozen voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals inox, laminaat en natuursteen.

Het bedrijfspand zelf heeft een hele open structuur met een duidelijke relatie naar de buitenruimtes, aangezien hun focus ligt op het barbecueën met de 'eggs'. In het pand werden karaktervolle materialen gekozen die de ruimtes toch een gevoel van natuurlijke openheid geven, zo ook in de bedrijfskeuken.

Het donkergrijze laminaat en de donkere natuursteen hebben een ruwere afwerking die contrasteert met het gladde, koele roestvrij staal van het eilandblok en de Amerikaanse koelkasten. De stalen open opbergruimtes boven de werkvlakken houden het geheel ook luchtig, in dezelfde mindset van de architectuur.

eilandblok met inox fronten
industriële keuken
detail Amerikaanse koelkast
industriële keuken
detail inox werkblad
Fullscreen image

Een lactatieruimte of kolfkamer.

Een lactatieruimte of kolfkamer geeft werknemers met zuigeling de mogelijkheid om het werk te onderbreken voor het geven van borstvoeding of om moedermelk af te kolven. Hiervoor werd op de werkvloer een geschikte, afgesloten ruimte beschikbaar gesteld.

De kastenwand kan hier afgesloten worden met een greeploos schuifdeurbeslag om zo de kolfruimte uit het zicht te onttrekken als deze niet gebruikt wordt. Achter de schuifdeuren is alles geïntegreerd, een spoelbak met Quooker kraan en zeeppompjes, een vaatwasser en een onderbouwkoelkast.

Als extra touch werd, op vraag van de opdrachtgever, de glazen muurplaat achter het spoelgedeelte voorzien van een natuurfoto om de rust en sereniteit te benadrukken.

detailfoto glazen muurplaat
gesloten schuifwand
het openen van van de schuifwand
Fullscreen image

Buiten koken.

Bij Green Egg draait het uiteraard allemaal om het buiten zijn en gezellig barbecueën in de tuin. In de buitenruimte heeft Frako daarom een volledig functionerende kitchenette geplaatst in dezelfde materialen als de bedrijfskeuken. De kasten werden daarvoor op maat gemaakt op een multiplex basis, om zo de weersomstandigheden te kunnen trotseren. 

bedrijfslogo
buitenkeuken
buitenkeuken met zitgedeelte
buitenkeuken Green Egg
detail buitenkeuken
Fullscreen image

Jouw keuken met Frako?

Het is aan ons om jou te overtuigen dat wij dromen waarmaken. En dat doen we niet met gebakken lucht, wij spreken met ons werk. Frako staat voor Belgisch vakmanschap op maat en kwaliteit aan de juiste prijs. Laat je verder inspireren in onze showroom of leg ineens je plannen op tafel tijdens een gesprek met een van onze adviseurs.