Een leefkeuken op zijn Portugees

Een authentieke landelijke woning vol originele elementen zoals oude, bepleisterde muren en verweerde eiken balken? Daar hoort een keuken met karakter bij. Geïnspireerd door de traditionele keukens in de Portugese herdades of hoeves, klopten de bewoners aan bij Frako, specialisten in totaalinrichting.

Hout met een grote persoonlijkheid 

Het koppel viel als een blok voor de rustieke uitstraling van massief eiken met een grove tekening en zichtbare knoesten. Ook een knipoog naar de herdades, waar eikenhout vaak een hoofdrol speelt. Door het hout bovendien onbewerkt te laten, blijven de droogvlekken en het lintzaageffect zichtbaar – een ambachtelijke look, alsof je de bomen zelf gekapt hebt. Zo komen de authentieke Portugese cementtegels nog beter tot hun recht.  

keuken met dampkapmantel
detail dampkapmantel
eilandblok
detail eilandblok
keuken met eiken kolomwand
eiken kolomwand met ingewerkte deur naar berging
Fullscreen image

Recht uit de boerderijen van toen 

Met zijn donkergrijze kleur biedt het arduinen werkblad een sterk contrast met de witte muren en het lichte eiken. De gefrijnde afwerking van de zijkanten voegt dan weer extra textuur toe – precies wat het werkblad nodig heeft om naadloos in deze cochera te passen.  

De handgrepen en zichtbare scharnieren van smeedijzer en de klassieke keukenkraan gaan verder op het landelijke elan. Alsof deze elementen rechtstreeks afkomstig zijn uit een oude boerderijkeuken.  

Om het authentieke karakter van de ruimte niet te verstoren, zit de dampkap netjes verscholen achter een dampkapluifel van massief eiken, afgewerkt met een klassieke kroonlijst voor extra cachet. Een groot fornuis van het Franse Lacanche combineert functie met schoonheid en maakt het plaatje af. Alleen de pastéis de nata ontbreken nog … 

detail afwerking kolomwand
afronding werkblad en eilandblok
afronding eilandblok
massief eiken bakjes in het eilandblok
Fullscreen image

Jouw keuken met Frako?

Het is aan ons om jou te overtuigen dat wij dromen waarmaken. En dat doen we niet met gebakken lucht, wij spreken met ons werk. Frako staat voor Belgisch vakmanschap op maat en kwaliteit aan de juiste prijs. Laat je verder inspireren in onze showroom of leg ineens je plannen op tafel tijdens een gesprek met een van onze adviseurs.