Keuken

Hedendaags

Modern vs. Hedendaags


Je zult vaak de termen ‘hedendaags’ en ‘modern’ door elkaar horen gooien, maar ze zijn niet precies hetzelfde. 

De term ‘modern’ komt eigenlijk voort uit de specifieke ontwerpbeweging die ontstond in het begin van de 20e eeuw en strikte richtlijnen volgt in vorm en opbouw. Een moderne keuken heeft een mooie balans tussen functionaliteit en esthetiek, maar vaak met traditionele opvattingen qua ergonomie en opbouw. 

‘Hedendaags’ is eerder een veranderende term die inspeelt op de laatste trends, nieuwste materialen en technologieën. Hedendaagse keukens zijn per definitie modern, maar kunnen in principe ook elementen van andere stijlen bevatten en zijn vaak artistieker van aard.

In een moderne keuken wordt er meestal met één of twee materialen gewerkt in een fijn belijnde eenvoud. Een frontkleur afgestemd op een marmer of een composiet, strak met weinig versieringen. Hedendaagse keukens stralen vaak meer persoonlijkheid uit, met een uitgesproken kleurenselectie of een apart materiaal. 
 

gelakte kolomkasten met marmeren werkblad
penthouse keuken met wijnkamer
eilandblok met zitgedeelte
Fullscreen image
Fullscreen image

Jouw ontwerp, jouw keuken

Voor Frako is elk keukenontwerp uniek, op maat van de klant. Keukens vragen een zorgvuldig gekozen balans tussen vorm, materiaal en functionaliteit. Een goede wisselwerking met de klant en een individuele benadering vertaalt zich in een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid en noden.